Ne félj elkezdeni !

Mint annyi minden a főzés is egy olyan dolog ami olykor nehéznek tűnik ám valójában nagyon egyszerű! Az egész csak hozzáállás kérdése. Mint már említettem az első bejegyzésemben én korán kezdtem. Úgy gondolom a mai világban már rengeteget fejlődött a gasztronómia. És amúgy is mindennap körbe vesz minket, hisz enni kell!! És miért is ne tennék ezt élvezettel?! Odaadással?! És persze kreativitással! Otthon is lehet könnyedén szép akár éttermi fogásokat készíteni. Az egész csak tálalás kérdése, aminek csak a fantáziád szabhat határt.

Viszont itt egy kis segítség, hogy ízletes fogásokat készíthess. Leírom nektek a kedvenc konyhai eszközeimet, amiket szinten minden főzésnél igénybe veszek vagy éppen kihagyhatatlan ahhoz, hogy fergeteges ételeket készíthessünk!



 A bevásárló listád:


  • Tapadásmentes serpenyő, minden nap használom! Bármi elkészíthető benne.
  • Szilikonos spatula, nem csak sütéshez használható ám!
  • Cserélhető fejes botmixer, mely tökéletes krémlevesek készítéséhez is vagy akár egy bruschettát is könnyedén összelehet dobni vele.
  • Jól súlyozott, kényelmes fogású, strapabíró kések. 1 db szakacs/mindenes kés és 1db kis méretű kés.
  • Habverő, lehetőleg fém. (Akkor is, ha van robotgép, hisz nem mindig 
  • Közepesméretű vágódeszka, lehetőleg több is. Mivel külön szükség van a húsoknak, zöldségeknek és halaknak is vágódeszkára. Egyszerűsített megoldás, ha van 1 fa vágódeszkánk és kis színes műanyag vagy szilikon „deszkákat” használunk rátéve a nagy vágódeszkánkra.
  • Szilikon lap, könnyű rajta tésztákat gyúrni és tisztántartása egyszerű.
  • Többféle fakanál, hosszú és rövid nyelű, én kifejezetten az ovális fejűeket szeretem!
  • Fém keverőtál, olyan ami lehetőleg ráfér egy már meglévő lábasunkra. (Vízgőz feletti olvasztáshoz)
  • Több oldalú reszelő, nem csak sajtokhoz!
  • Fűszernövények, mindenki ablakában elfér egy kic cserepes bazsalikom, petrezselyem, kakukkfű vagy ami épp a kedvenc.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések