Gofri kicsit másképp.
Egy hihetetlen újragondolt meglepi reggeli. Valamikor kukoricás lepénynek indult az ötlet végül gofriba fordult át. Kinek, hogy tetszik, de én úgy gondolom így a tuti! Bár őszinte leszek, teljesen pontos receptem nincs, mert mindig szemre csinálom illetve, ahogy látom, hogy állnak össze az alapanyagok.
Zöldséges gofri
Hozzávalók:
- 4 evőkanál tej
- 1/2 teáskanál sütőpor
- 2 evőkanál oliva olaj
- liszt, amennyit felvesz a többi hozzávaló
- só
- bors
- kukorica konzerv
- válogatott zöldségek (ki milyet szeret)
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverem egy nagy tálba habverővel, a lisztet óvatosan adagolva, nézve, hogy veszi fel vagy áll össze a tésztám. Felvágom vagy lereszelem a zöldségeket. Én pl.: répát, káposztát és néha paprikát használok. Hozzáadom a tésztához a zöldségeket, ha nagyon egybe van hozzáadom a kukorica levét is! Majd só,bors és egyéb szárított fűszerek tárkony/petrezselyem/bazsalikom. Ha van friss fűszernövényünk az is tökéletes, felaprítva. Ha a tészta kész és összeállt, a zöldségek is benne vannak pihentetem még a gofri sütő felmelegszik. Majd kisütöm a kukoricás gofrikat. Tanácsolom: a gofri sutőbe mialőtt beleszedem a tésztát egy kis vajat tenni, hogy ne tapadjon le!
- Szósz tipp:
Joghurtba 1 lime levét csepegtetem (előtte kicsit meggörgetem a vágódeszkán).
Majd apróra vágott chilit és friss koriandert adok hozzá. (koriander helyettesíthető petrezselyemmel is) Jól elkeverjük, kicsit állni hagyjuk. Amint kész vannak a gofrik mártogatósnak vagy öntetnek használjuk.
Íme egy kevésbé szép kép az annál finomabb alkotásról :))
Megjegyzések
Megjegyzés küldése