Lecsó ahogy én látom !!
Kissé elrugaszkodva a mindennapoktól tettem egy kis csavart a jól megszokott tojásos lecsóba! Leves formájába készítettem el, de felhívom a figyelmet arra, hogy én a Tefal Easy Soup Maker-t használtam. Ám ez nem befolyásolja a végeredményt, ha valaki nem azzal dolgozik, csak gyorsítja a folyamatot! Ugyanis a Tefal leveskészítő 20-25perc alatt felfőzi és krémesre turmixolja a hozzávalókat, zsiradék hozzáadása nelkül! De a recept elkészíthető a csodagép nélkül is!!
Tojásos Lecsó
Hozzávalók:
-1 fej vöröshagyma
-1 fej lilahagyma
-1 gerezd fokhagyma
-1 zöld kalifornia paprika (ízlés szerint változtatható)
-1 nagyobb/hosszabb kápiapaprika
-3db nagyobb hámozott paradicsom
-1 liter paradicsomlé
(annak aki esetleg szintén fanatikus és rak el saját paradicsom levet, mint én és a családom azt mondanám 1,5 befőttes üvegnyi)
-250ml rizstejszín vagy főzőtejszín
-só
-bors
-chili pehely
-petrezselyem
-majoranna
-piros paprika
-fél liter csirkealaplé
-1db nagyobb magvas zsemle
-1db tojás személyenként
Elkészítés:
Beáztatom a zsemlét langyosvízbe. Közbe kevés zsiradékon megfonnyasztom a hagymákat majd hozzáadom a paprikát, paradicsomot és fokhagymát. Ízesítem a fűszerekkel (ha firss petrezselymet használunk elég a turmixolás előtt beletenni, hogy ne veszítsen az ízéből) és következik a tejszín. Összeforrallom majd felöntöm a csirkealaplével és a paradicsomszósszal, utánízesítem és még a turmixolás előtt a kinyomkodott zsemlét is hozzáadom. Jól elkavarom egy kicsit hagyom hűlni majd egy botmixerrel simára turmixolom. Ha nem elég sima a végeredmény esetleg egy szűrőn még át lehet passzírozni. Végül újramelegítjük, közben pedig elkezdjük a buggyantott tojást.
Magasabb falú lábast felöntök vízzel és 1-2ek ecettel és 1 csipet sóval ízesítem. Felforralom, amint felforrt lentebb veszem a lángot, közben előre feltöröm a tojásokat és külön-külön kisebb tálba helyezem őket. Ezekből fogom egyesével beletenni a felforrt vízbe. Amint minden tojás a vízben van lefedem a lábast és kb 1-1,5perc alatt készre főzöm a tojásokat. Egy szűrő segítségével kiszedem egyesével a tojásokat kissé leitatom róluk az ecetes vizet majd abba a tányérba tálalom amibe a levest fogom tenni. Kevés sóval és borssal valamint friss petrezselyemmel ízesítem.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése